Dubbelpolige schakeling

18 juni 2014, Reactie 0
Dubbelpolige schakeling

De dubbelpolige schakeling lijkt op de enkelpolige schakeling, met als verschil dat de dubbelpolige schakeling niet alleen de fasedraad onderbreekt zoals bij de enkelpolige schakeling het geval is, maar ook de nuldraad. Met de dubbelpolige schakeling worden dus gelijktijdig beide geleiders (fasedraad en nuldraad) onderbroken.

Daar tevens de nuldraad wordt onderbroken wordt spanningsproblematiek, doordat de ongeschakelde geleider een spanning ten opzichte van de aarde zou kunnen hebben, voorkomen.

De schakeling omvat vier aansluitklemmen en één schakelknop. De dubbelpolige schakeling vindt men voornamelijk terug in vochtige ruimtes als badkamers.

Voorbeeld:

Een circuit met één dubbelpolige schakeling en één lamp, waarbij zowel de bruine fasedraad als de nuldraad gelijktijdig in de schakeling onderbroken dan wel doorverbonden worden met de zwarte schakeldraad die naar de lamp leidt. De lamp verbindt vervolgens door naar de blauwe nuldraad, hetgeen de stroomkring afrondt.

Aanvraag gratis & vrijblijvend adviesgesprek

Wanneer u onderstaand formulier invult, neemt één van onze elektriciens contact met u op voor een gratis & vrijblijvend adviesgesprek.

Persoonlijke gegevens

Uw naam*

Uw e-mail* (voor het versturen van dit formulier)

Uw telefoonnummer*

Bedrijfsnaam (indien van toepassing)

Werkzaamheden

Straat + huisnummer*

Plaats*

Omschrijving werkzaamheden, Bijzonderheden en/of vragen*:

Foto's (niet verplicht)


Vul de anti-spamcode in:*
captcha

Elektriciens voor puur vakmanschap

Onze elektriciens zijn pure vakmannen

Lees verder

Neem contact op voor meer informatie

Neem contact op voor meer informatie

Contact

Elektricien nodig?

Neem contact op!